Zomernummer van Klassieke Zaken ligt vanaf vandaag in de winkel of in uw brievenbus

Voor u ligt een nieuwe aflevering van Klassieke Zaken, om mee te nemen, de zomer in. En wat voor een aflevering!

Sopraan Elise Caluwaerts Zingt liederen van Alma Mahler, over de nacht, over mystieke ervaringen, over de liefde. Neoklassieke nostalgie komt tot klinken bij Matteo Myderwyk, de toetsenist voert zijn eigen muziek I-Jit. Pieter-Jan Belder herdenkt op zijn klavecimbel William Byrd, die precies vierhonderd jaar geleden overleed – een van de allergrootste componisten uit de Engelse muziek-geschiedenis, zoals te lezen valt in de special over My Ladye Nevells Booke. Opera Spanga richt de pijlen op

Tsjaikovski’s Evgeni Onegin, in het Verona van Weststellingwerf. Voor Anna Fedorova is de piano haar metgezel, ze vertelt over inspiratiebronnen die Menahem Pressler, Steven Isserlis en Andras Schiff voor haar vormden, en over haar passie rondom de recent opgezette Davidsb├╝ndler MusiC Academy. Calefax verbindt Europese en Amerikaanse muziek met elkaar en Ludovico Einaudi biedt op zijn nieuwe album verborgen juwelen en bekende hits: “Mijn muziek is een afspiegeling van de beste momenten en gevoelens in mijn leven”, aldus Einaudi.

Vanwaar deze opsomming? Om de verscheidenheid en inventiviteit te laten Zien die de musici keer op keer aan de dag leggen. Een zomer lang luistergenot!

Volg ons

Aanmelden nieuwsbrief

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Recente berichten