Ragazze Quartet

Ragazze Quartet

Instore: Alkmaar – Boekhandel Feijn  12:30 – 13:30

Ragazze Quartet

Rosa Arnold – viool
Jeanita Vriens – viool
Annemijn Bergkotte – altviool
Rebecca Wise – cello

Het Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In innovatieve programma’s gaat het de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater en dans. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin een publiek te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie. Zo enthousiasmeren ze zowel de doorgewinterde luisteraar als de nieuwkomer voor het strijkkwartetrepertoire van vroeger en nu.

In 2012 tekenden de Ragazze een contract bij het label Channel Classics. De eerste twee Cd’s werden door de (inter)nationale pers lovend ontvangen: Vivere in maart 2013 en Česko in april 2015. Česko kreeg 5 sterren in de Volkskrant en een 10 in Luister. “Samen zetten ze akkoorden neer, alsof hun handen en armen bestuurd worden door één brein” schreef de Volkskrant. Hun derde Cd FourFourThree kwam uit in mei 2016 en kreeg de ‘Editor’s Choice’ Award in Gramophone.

In oktober 2013 won het kwartet de Kersjes Prijs, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek. Ook waren ze in 2013 te gast op het prestigieuze Verbier Festival in Zwitserland en maakten ze een tournee door China. In 2014 volgden er reizen naar Japan en Indonesië. Voor de komende jaren zijn er uitnodigingen voor concerten in New York, Japan, London, Praag en Zweden.

Het Ragazze Quartet speelt gemiddeld 90 concerten per jaar en bereikt daarmee 10.000-15.000 bezoekers. Het speelt in concertzalen als het Concertgebouw en Muziekgebouw aan ’t IJ, maar is eveneens te zien concertseries door heel het land en op festivals als Oerol op Terschelling. Het werkt met jonge musici en theatermakers evenals met toonaangevende organisaties als NDT, het Kronos Quartet, Orkater en het Holland Festival.

De viool van Jeanita is ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Het Ragazze Quartet is in het bezit van een kwartet aan klassieke stokken, gemaakt door Andreas Grütter, mogelijk gemaakt door de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Foto: Bastiaan Woudt

CCS34613                                                                 CCSSA36815

CCS37816                                                                 CCS39317