Prinses Christina Concours en Oorkaan in schijnwerpers van Aangenaam Klassiek

Nieuwe campagne gaat van start op vrijdag 28 september

HILVERSUM 29/8/2018 | Het Prinses Christina Concours (PCC) en Oorkaan spelen een prominente rol in de nieuwe Aangenaam Klassiek-campagne die vrijdag 28 september in heel Nederland van start gaat. Het PCC, dat afgelopen seizoen zijn vijftigjarig bestaan vierde, stelde de geschenk-cd samen bij de 2-cd-box Aangenaam Klassiek. Deze geschenk-cd, die wordt beschouwd als een bekroning op het jubileumjaar, is een liveregistratie van de Nationale Finale die in april 2018 plaatsvond in Den Haag. Oorkaan produceerde, geïnspireerd op eigen voorstellingen, prachtige hoorspelen voor de Aangenaam Klassiek for Kids 2-cd-box.

Het PCC en Oorkaan behoren tot de belangrijkste en meest invloedrijke organisaties op het gebied van kinderen en klassieke muziek. Aan het klassieke concours van het PCC doen jaarlijks 500 kinderen en jongeren mee. Alleen al in het afgelopen seizoen organiseerde het PCC voor de prijswinnaars 2.000 optredens in binnen- en buitenland. In de Classic Express, een trailer omgebouwd tot concertzaal, treden prijswinnaars al tien jaar lang driehonderd keer per jaar op voor basisschoolleerlingen. In totaal zijn de optredens door ruim 100.000 kinderen bijgewoond. Oorkaan maakt met topmusici theatrale voorstellingen waarmee het vooral kleine maar ook grote oren opent voor de wereld van de klassieke muziek. Jaarlijks worden overal ter wereld zo’n 200 concerten gegeven. De afgelopen drie jaar werden deze optredens bijgewoond door in totaal 150.000 bezoekers.

Release Aangenaam Klassiek

De 23ste editie van de 2-cd-box Aangenaam Klassiek (inclusief de geschenk-cd van het PCC) is vanaf vrijdag 28 september voor € 9,99 overal verkrijgbaar. De box bevat veertig tracks van de belangrijkste klassieke cd-releases van dit najaar van onder meer Reinbert de Leeuw en Barbara Hannigan. De deelnemende cd’s zijn het hele seizoen met korting verkrijgbaar. Ook de Aangenaam Klassiek for Kids 2-cd-box is vanaf vrijdag 28 september voor € 9,99 overal verkrijgbaar. Vanzelfsprekend kunnen de cd’s ook worden aangeschaft tijdens de Aangenaam Klassiek Live Dag die op zaterdag 29 september in tientallen muziek en boekenwinkels in heel Nederland wordt gehouden. De Nationale EntertainmentCard stelt voor beide cd’s een speciale Aangenaam Klassiek- cadeaukaart ter waarde van € 5,00 beschikbaar. Deze kaart wordt gratis aan de 2-cd-boxen toegevoegd en kan bij aangesloten winkels of websites worden besteed. De campagne loopt tot 31 januari 2019.