Harriet Krijgh

Instore: Utrecht     – Broese Boekverkopers    12:00 – 13:00
Instore: Den Haag – Velvet Music/Paagman   16:00 – 17:00

Harriet Krijgh

De 25 jarige Harriet Krijgh geldt als één van de meest opwindende en veelbelovende jonge cellistes van dit moment. Haar zangerige en expressieve spel brengt publiek en pers in vervoering.

Harriet was inmiddels te horen in de Boston’s Symphony Hall, New York Carnegie Hall, Musikverein in Wenen, Concertgebouw in Amsterdam, Philharmonie in Essen en Konzerthaus Dortmund en debuteerde met het Deutsches Symphonie-Orchester en het NDR-Sinfonieorchester Hamburg, het ÖRF-Sinfonie-Orchester en de Bamberger Symphoniker. Ze treed regelmatig op bij de Haydn Festspiele Eisenstadt, Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, Festival Sommets Musicaux Gstaad en de festivals van Rheingau en Schwetzingen.

Harriet is prijswinnares van het Prinses Christina Concours, het Oostenrijkse bondsconcours Prima la Musica, de International Cello Competition Antonio Janigro in Kroatië en ook nog eens van het Fidelio Wettbewerb Wien. Tenslotte won ze in november 2012 nog de 1e prijs en de Publieksprijs op de Cellobiënnale Amsterdam. In de herfst van 2013 ontving ze de WEMAG-Solistenpreis op de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern.

Harriet Krijgh heeft een exclusief contract met het cd-label Capriccio dat opnamen met haar uitbracht van Haydns celloconcerten en een cd met werken van Franse componisten, gevolgd door de sonates van Brahms en een opname van romantische cellowerken met de Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz en dirigent Gustavo Gimeno. Haar meest recente cd, met werken van Rachmaninov, kwam uit in oktober 2015.

Vanaf de zomer van 2017 is Harriet de artistiek leider van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Zij neemt die rol over van Janine Jansen. Ook heeft zij sinds juni 2012 een eigen kamermuziekfestival; ‘Harriet & Friends’, op Burg Feistritz in Oostenrijk.

Harriet Krijgh werd in 1991 geboren en kreeg op haar vijfde jaar haar eerste cellolessen. In 2000 werd ze opgenomen in de klas van ‘jonge talenten’ aan het Utrechts Conservatorium, waar ze leerling was van Lenian Benjamins. In 2004 verhuisde ze naar Wenen en studeerde daar bij Lilia Schulz-Bayrova en Jontscho Bayrov aan het Konservatorium Wien/Privat-Universität.

Harriet speelt op een cello van Giovanni Paolo Maggini uit 1620, beschikbaar gesteld door een particuliere verzamelaar.