Aangenaam Klassiek geeft boek en cd Klinkende liefde cadeau

Journalist Guido van Oorschot schrijft bundel over muziek en hartstocht.

26/8/2019 | Zonder hartstocht had dirigent Bernard Haitink het niet tot z’n 90ste volgehouden. Zonder hartstocht had sopraan Lenneke Ruiten niet in de Scala van Milaan gestaan. En zonder hartstocht was Sofia Goebaidoelina nu niet de beroemdste vrouwelijke componist op aarde. Aangenaam Klassiek presenteert Klinkende liefde: een nieuwe bundel met twintig verhalen over muziek en hartstocht en een bijbehorende cd, geschreven en samengesteld door muziekjournalist Guido van Oorschot. Zowel de cd als het boek wordt cadeau gedaan bij aanschaf van de dubbelcd Aangenaam Klassiek 2019. De campagne gaat dit jaar van start op zaterdag 28 september.

“Deels zijn de verhalen nieuw, deels vloeien ze voort uit interviews, reportages en portretten die ik schreef voor de Volkskrant”, vertelt Guido van Oorschot in zijn inleiding. “Het wordt een intercontinentale reis. In Venezuela wachten de kinderen van El Sistema. In Pennsylvania dalen we met componist Julia Wolfe af in een kolenmijn en in Bayreuth zien we Wagnermythes verkruimelen.” De bundel bevat ook verhalen over een ontboezeming van Bernard Haitink, over verboden neigingen van Benjamin Britten en over de tranen van sopraan Lenneke Ruiten.

Release Aangenaam Klassiek 2019
De 24ste editie van de dubbel-cd Aangenaam Klassiek is vanaf zaterdag 28 september voor € 12,99 overal verkrijgbaar (inclusief het unieke geschenk bestaande uit het boek en de cd Klinkende liefde). De dubbel-cd bevat veertig tracks van de belangrijkste klassieke cdreleases van dit najaar van Ivo Pogorelich, Rick Stotijn, Amsterdam Sinfonietta en vele anderen. De veertig achterliggende cd’s zijn het hele seizoen met korting verkrijgbaar. De Nationale EntertainmentCard stelt bij de dubbel-cd een cadeaukaart ter waarde van € 5,00 beschikbaar. De kaart kan bij aangesloten winkels of websites worden besteed. De Aangenaam Klassiek-campagne loopt tot 31 januari 2020. Kijk voor meer informatie over alle veertig titels vanaf 20 september 2019 op www.aangenaamklassiek.nl.

Over Guido van Oorschot
Muziekjournalist Guido van Oorschot (1961) schrijft voor de Volkskrant. Ook werkt hij voor opdrachtgevers als Tijdschrift Oude Muziek, Sena Performers Magazine en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Hij was hoofdredacteur van de muziekbladen Klassieke Zaken en Luister. Guido van Oorschot studeerde blokfluit aan de conservatoria van Tilburg en Amsterdam en muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht.

Volg ons

Aanmelden nieuwsbrief

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Recente berichten